Mediterrán dekoráció blog

Mediterrán bútor ötletek lakberendezéshez

2021.10.20 14:50
Mediterran Dekor
Mediterrán bútor ötletek lakberendezéshez

Stílus, amely elragad

Aki egyszer ellátogatott valamelyik klasszikus mediterrán nyaralóhelyre, nagy eséllyel esik szerelembe azzal a hangulattal, és életérzéssel, amely az ott élő embereket, a tájat, és a lakások enteriőrjét jellemzi. Ki ne fogadta volna már meg egy ilyen vakáció során, hogy ha visszatér a hétköznapokba, meg fog őrizni abból az és önfeledt és nyugodt életritmusból, hangulatból, amely ott beszippantotta őt is?

Így válaszd ki a mediterrán bútorokat!

 

Amikor egy egész lakást, vagy akár annak csak egyetlen helyiségét szeretnéd mediterrán bútorokkal berendezni, nem árt, ha nem szenvedélyből vásárolsz, hanem egy kicsit rákészülsz a dolgokra!

A legfontosabb teendőd, hogy alaposan átgondolod az életstílusod, szokásaid, illetve azt, hogy a lakásod egyes helyiségei, milyen funkciót szolgálnak a mindennapjaid során. Ha például a nappalit jellemzően tévészobának használod, akkor minden bizonnyal az a legjobb megoldás, ha egy kényelmes mediterrán ülőgarnitúra, vagy fotelek, és egy mediterrán stílusú konzol lesz a központi elem ebben a térben.

Ha inkább olvasgatni szeretsz, vagy hatalmas beszélgetéseket, társasjáték partikat tartasz a barátaiddal, családoddal, abba az esetben nyilván a kényelmes ülőgarnitúra, és egy több személy által körbeülhető hatalmas asztal lesz az, amit elsősorban be kell szerezz.

Ha keveset vagy otthon, szinte csak aludni jársz haza, valószínűleg nincs túl sok időd foglalkozni a pakolással, takarítással, ebben az esetben érdemes kerülnöd a rengeteg nyitott polcot, és rajtuk a sok kis apró dekor tárgyat. Hiszen ki szeretné azt a kevés otthon töltött időt arra áldozni, hogy vég nélkül portalanít? Nem igaz? Persze, ha a másik hobbid a mediterrán stílusú bútorok vadászata mellett a takarítás, akkor ez a bekezdés, számodra tárgytalan.

Mindig a funkció szempontjából válassz mediterrán bútort, azzal összhangban, ahogy te jellemzően éled az életedet!

 

 

 

Írj listát, és mérj!

Az impulzusvásárlásokkal az is gond szokott lenni, hogy amikor elragad a hév, nem mindig tudsz logikusan gondolkodni. Megtetszik valami, megveszed, aztán mikor hazaviszed, kiderül, hogy nem fér oda, ahova gondoltad. Vagy egyszerűen bebizonyosodik róla, hogy nincs rá szükséged.

Ezt megelőzendő, mindig tervezz előre! Írj listát arról, hogy pontosan milyen mediterrán bútorokra van szükséged, és mérd le a hely nagyságát, ahova tervezed elhelyezni őket. Feltüntetheted, mi a minimális, a számodra optimális, és az a maximális méretű bútor, amely befér arra a helyre, ahova szeretnéd.

Így biztosan nem fog kiderülni, hogy az óriás kanapé elhelyezéséhez meg kellene venned még a szomszéd nappalijának a felét is.

Ha interneten vásárolsz, könnyebb dolgod lesz, hiszen a bútorok pontos méretei fel vannak tüntetve a termékleírásokban, így csak össze kell vetned az előre gondosan megírt kisokosoddal, és ha jó a méret, tetszik, és szükséged is van rá, már kattinthatod is egyenesen bele a kosaradba!

 

 

Ne feledd: nálunk mindent megtalálsz a mediterrán hangulathoz és stílushoz, fedezd fel!

 

 

Fókuszban a központi terek

Ha nem az egész lakást akarod egy szuszra átrendezni mediterrán stílusban, hanem csak egy részét, a fókusz, ilyenkor első körben leginkább a nappalira, és a konyhára szokott irányulni, hiszen az otthon töltött időnk nagy részében ezekben a helyiségekben tartózkodunk, és itt fogadjuk a vendégeinket is.

A mediterrán bútor még inkább kiemeli az ebben a stílusban kialakított teret. Ha a falak színe és a burkolatok már a helyén vannak, csak fel kell tenned a koronát az összképre, néhány jól megválasztott mediterrán bútorral, vagy kiegészítővel.

Ha éppen most vagy stílusváltásban, és nem tudsz egy szemmel is jól látható vagyont kiadni arra, hogy egyszerre az összes vágyott mediterrán bútor a tiéd legyen, kezdd el kicsiben!

 

 

Mediterrán nappali

A megfelelő árnyalatú lakástextilekkel, párnákkal, puha takarókkal, szőnyegekkel, otthonos mediterrán hangulatot teremthetsz, anélkül, hogy az ülőgarnitúrát kicserélnéd.

Ha van ilyen gyönyörű rattan foteled, hozd be most a teraszról, úgyis jönnek a hidegebb évszakok! Varázsolj belőle a nappali egyik sarkában egy kényelmes olvasó kuckót, ahová egy hűvös estén bekucorodhatsz a kedvenc könyveddel és egy habos kakaóval, amit erre a polcra magad mellé is tehetsz, a könyveiddel együtt.

Az aktuális hangulatodhoz passzoló illatgyertyák meleg fénye, barátságosan és meghitten ragyogja be a mediterrán bútorokkal berendezett enteriőrt, ahol jól esik lehuppanni, és pihenni egyet a fárasztó, szürke hétköznapok estéin.

 

 

Mediterrán bútor a konyhába, étkezőbe

Másik központi tere minden otthonnak, a konyha és az étkező, ahova szintén beviheted kedvenc stílusodat, mediterrán bútorokkal , és egyéb kiegészítőkkel.

Egy gyönyörű mediterrán étkezőasztal, a hozzá illő kényelmes székekkel, még egy egyszerű, hétköznapi vacsora, vagy sietős reggeli kávézás, reggelizés mellé is, a ráérős luxus hangulatát képes becsempészni. Mennyivel jobban indul, vagy végződik így a nap, nem igaz?

Már meglévő asztalod is mediterrán bútorrá varázsolhatod, egyetlen szempillantás alatt egy jól megválasztott terítővel, amelyek közül többet, akár szettben is megvásárolhatsz.

A konyhába, és az étkezőbe, csodálatos mécsestartókkal viheted el a fény lélekmelengető hangulatát, de főzés közben sem kell nélkülöznöd kedvenc a kedvenc stílusodban készült, praktikus használati tárgyakat.

Mediterrán természetet a terekbe!

Ami minden mediterrán bútorral berendezett térre egységesen igaz, hogy akkor lesz valóban autentikus az ebben a stílusban megalkotott enteriőr, ha a természetet sem felejted el belevinni. Ezt megteheted növény mintás lakástextilekkel, a kanapéra, fotelekbe helyezett párnákkal, de a legkézenfekvőbb, ha csodás kaspókban helyezel el élő növényeket szerte a lakásban.

Persze, ha nem vagy az a kimondottan botanikus alkat, akkor tökéletesen élethű zöldekkel is megidézheted a mediterrán természetet!

 

Ha neked is a mediterrán stílus spanyol irányzata a favoritod, nálunk mindent kiegészítőt megtalálhatsz ahhoz, hogy úgy érezd magad az otthonodban, mintha egész évben nyaralnál.  Keresd meg most a hozzád, és a lakásodhoz leginkább passzoló tárgyakat!

Ha kíváncsi vagy további cikkekre a témában, figyeld oldalunkat rendszeresen, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!

Ne feledd: nálunk mindent megtalálsz a mediterrán hangulathoz és stílushoz, fedezd fel!

Webáruház készítés