Mediterrán dekoráció blog

Mediterrán hangulat

2021.07.05 13:05
Mediterran Dekor
Mediterrán hangulat

 

Folytassuk a barangolást a mediterrán hangulat megteremtésében! A spanyol mediterrán nagyon kedveli a bőr bútorokat, néhol a túldíszítettséget, illetve az arany keveredését a vörössel, a sárgával és a földszínekkel.

A terrakotta egyértelműen a kedvenc árnyalat, ezért a színek és a burkolat fogja meghatározza a helyiség hangulatát, és befolyásolja a hozzá passzoló bútorok, textíliák kiválasztásának irányát.

 

Neked mit jut eszedbe a mediterrán hangulatról?

Tenger               >>> kattints, ha a tenger

Homok               >>> kattints, ha a homok

Koktélok            >>> kattints, ha a koktélok

Növények          >>> kattints, ha a növények

Kényelem          >>> kattints, ha a kényelem

 

A természetből merített színvilág határozza meg a mediterrán stílust. A naplemente színei, az intenzív vörös és narancssárga, az olajfák zöld színe, a tenger azúrkékje, a tengerparti homok meleg színárnyalatai, melyek sötétbarna színekkel együtt használva patinás hatást adnak, de akár élénk sárgával is jól kombinálhatók.

A mediterrán enteriőr, vagyis a mediterrán hangulat kialakítása kétféle alapirányt határoz meg:

  • Belsőépítészetileg gazdagon formált tér, egyszerű bútorokkal.
  • Tiszta, könnyedén átlátható terek, izgalmas és színes téralkotó elemekkel berendezve.

Mindkettőnél döntő a színek szerepe, és a megfelelő helyen való alkalmazásuk. A különböző falsíkokat színezhetjük, és merészen hangsúlyos falikárpitot vagy tapétát is használhatunk, de mindig a napfényt és a vele elérhető hatást kell előtérbe helyezni, mely romantikussá teszi lakókörnyezetünket. Figyeljünk arra, hogy a túlbonyolított színvilág, a bútorok kárpitja, vagy a mély színű „súlyos” függönyök, akár komor összhatást is eredményezhetnek.

 

A spanyol dekoráció egy rendkívül színes, kiváltképp a meleg árnyalatokat használó, jóval díszesebb lakberendezési stílus. A spanyolok szeretik díszíteni a lakásukat és szeretik a fényűző dolgokat maguk körül.

 

Összefoglaljuk a legfontosabb jellemzőket:

  • élénk színek
  • hangulatos világítás
  • feltűnő minták és textíliák
  • autentikus dekoráció
  • növények minden mennyiségben
  • egy kis terrakotta és kő
  • vintage bútorok

 

Ne feledd: nálunk mindent megtalálsz a mediterrán hangulathoz és stílushoz, fedezd fel!

 

 

A textilek közül a faliszőnyegek és a függönyök azonnali mediterrán hatást adnak, ahogyan a szőnyegek is. A színek között egyértelműen a földszínek (mint a bézs, a barna, és a karamell) valamint az olívazöld mutatnak remekül az antik bútorok mellett. >>> kattints és máris válogathatsz!

 

A mediterrán részletek a lakás kiegészítőkben rejlenek

 

A színek, anyagok és hangulatok tekintetében egyaránt melegséget és meghittséget közvetítő stílusba könnyű beleszeretni. Kinek a latinos életérzés, kinek a hívogató otthon, kinek a forró romantika jut eszébe róla. A napsütés, a tenger és a pezsgés mindegyik értelmezésben fontos összetevő. Ha te is ilyen hangulatra vágysz magad körül, mutatjuk, milyen részekből kell felépítened életteredet.

 

A mediterrán kertek elengedhetetlen kiegészítői a terrakotta edények, cserepek. Jól illenek ide a fémből készült és az öntöttvas tartók, különösen a letisztultabb vonalúak. A fonott és az öntöttvasból készült székek és asztalok, a természetes kiegészítők gyors megoldást nyújtanak a mediterrán hangulat kialakításához.

 

Fedezd fel a kerti kiegészítőinket is!

A spanyol otthonokat tüzes, energikus színek jellemzik, mint például a vérvörös, narancs, a különböző sárgák, mindez pedig a barna árnyalataival, arannyal, terrakottával, lazacszínnel és a bézzsel ellensúlyozva.

A spanyol trendet a díszítettség jellemzi, mely kiemelten érzékelteti a gazdagságot, amit sok aranyozással érnek el. A bútorok, használati tárgyak sötét, faragott fából vagy kovácsoltvasból készülnek, a kárpitozás pedig elsősorban bőrből készül.

 

A mediterrán konyha a család lelke

 

A konyhád se maradjon ki az egységes stílusú lakás kialakításakor! Ha igazán mediterrán stílusú kiegészítőt szeretnél választani, bátran kitehetsz egy gyümölcsöstálat olyan citrusfélékkel, mint a citrom, és a narancs, de a füge és a szőlő is egyértelműen mediterrán hangulatot ébreszt.

 

Konyha inspiráció

 

Termékeink jelentős része éves szinten megújul, figyelemmel kísérjük az aktuális trendeket, miközben a nagy kedvenceket is új és még újabb stílusban tesszük elérhetővé. Így Te is átélheted a „valami új” érzését, ha ragaszkodsz a jól megszokott tárgyakhoz, formákhoz, színekhez. Legyen szó akár konyhai kiegészítőkről vagy hálószobai tárolókról, nálunk megtalálod „azt a bizonyos kincset”, ami bármely otthont egyedivé tud varázsolni.

 

 

Keresgélj, inspirálódj és válogass a kedvezményes termékekből, a Mediterrán Dekor világában.

 

 

    

 

Időtlen luxusdarabok, melyekbe érdemes beruháznod   >>>     Könnyed stílus váltás a spanyol kiegészítőkből    >>>     Tengerparti hatás, a nyári hangulathoz

 

 

 

Webáruház készítés