Mediterrán dekoráció blog

Neked is a spanyol mediterrán a kedvenced? Vidd haza!

2021.08.18 16:44
Mediterran Dekor
Neked is a spanyol mediterrán a kedvenced? Vidd haza!

 

Aki egyszer ellátogatott valamelyik klasszikus mediterrán nyaralóhelyre, nagy eséllyel esik szerelembe azzal a hangulattal, és életérzéssel, amely az ott élő embereket, a tájat, és a lakások enteriőrjét jellemzi. Ki ne fogadta volna már meg egy ilyen vakáció során, hogy ha visszatér a hétköznapokba, meg fog őrizni abból az és önfeledt és nyugodt életritmusból, hangulatból, amely ott beszippantotta őt is?

 

 

A mindennapok azonban gyorsan visszaránthatnak abba a korábbi állapotba, amely elől a mediterrán varázslatba menekültünk. Szerencsére tengernyi lehetőség áll rendelkezésünkre, hogy visszacsöppenjünk gondolatban a kellemes, napcsókolta világba, és emlékeztessük magunkat arra, másképp is lehet élni, mint eddig.

 

 

A mediterrán feeling csak néhány kattintás

Nem kell rengeteg üzletbe elzarándokolnunk, hiszen a mediterrán valódi varázsa az apró kiegészítőkben rejlik, amelyeket egy helyen is megtalálhatunk. Néhány színes párna, és mécsesek, vagy egy gyönyörű virágtartó, benne ezer színben pompázó növényekkel, és máris úgy érezhetjük, hazahoztunk valamit az ottani hangulatból.

Mivel még nálunk is nyár van, az a legkézenfekvőbb, ha a terasz átalakításával kezdjük, és itt hozunk létre magunknak egy kis mediterrán-élmény kapszulát. Néhány apró átalakítás, a megfelelő bútorok, és apró dekorációs tárgyak, mind segítenek újra átélni azt a hangulatot, ami a mediterrán világban rabul ejtette a szívünket.

 

 

Amíg kellemesek az esték, munka végeztével üljünk ki a szófára egy pohár sangriával,- ha nem látja senki, nyugodtan hátradőlhetünk és feltehetjük a lábunkat az asztalra is- és adjuk át magunkat a csodás látványnak, ahogy a nap lassan lebukik a látóhatár mögött. Ha óriási terasz helyett csak kisebb balkonunk van, az sem vethet gátat annak, hogy megteremtsük magunknak a saját mediterrán szigetünket. Ez a pompás rattan szett, kisebb alapterületű erkélyeken is jól mutat, és kényelmesen elfér.

 

Ne feledd: nálunk mindent megtalálsz a mediterrán hangulathoz és stílushoz, fedezd fel!

 

 


Ahogy sötétedik, és szép sorban világítani kezdenek a lámpák felkapcsolhatjuk a fényfüzért is, hogy még hangulatosabban teljen az este, vagy beljebb húzódhatunk a nappaliba. Ha ezt a helyiséget, és a lakás többi részét is szeretnénk igazán mediterrán stílusúvá varázsolni, érdemes egy kicsit jobban elmélyednünk a stílus megismerésébe.

 

Mitől különleges a spanyol mediterrán?


A mediterrán stílusok három irányzatáról (görög, olasz, spanyol) már ebben a korábbi blogban is volt szó. Ismerkedjünk meg most közelebbről, a spanyol mediterrán elragadó és tüzes világával! Amiben ez az irányzat megegyezik a többivel, azok a vakítóan fehér, vagy semleges színű falak, és a rengeteg természetes fény beengedése a lakótérbe.

Vibráló spanyol mediterrán


A spanyol mediterrán könnyen beazonosítható a jellemzően terrakotta színű csempe (vagy csempe hatású) padlóról, és az alacsony, rusztikus, tömör fa bútorairól. Ha tökélyre akarjuk vinni a dizájnt, nem hagyjuk ki a kobaltkék csempemozaikokat sem a tervezésből. A kiegészítő lakástextilek és dísztárgyak a spanyol stílusban vibrálóan színesek, gyakoriak rajtuk a növényi motívumok. A barna, a narancs, és a piros élénk árnyalatait bézzsel, arannyal, és halvány terrakottával ellensúlyozzák, így teremtve meg azt az energiát surgárzó harmóniát, amelybe jó hazaérkezni egy fárasztó nap után.

 

Egyszerre modern és rusztikus

 

Az időtlen eleganciát sugárzó spanyol mediterrán lakberendezési stílusban, egyszerre teljesedhetnek ki a romantika és a modernitás iránti vágyaink. A kárpitok, a falak, és függönyök semleges színe, az egyszerű vonalvezetésű bútorok, letisztult dizájnt adnak a térnek, amelyet vibráló színű kiegészítőkkel tehetünk mégis hívogatóvá, és otthonossá.

A kiegészítő dekorok üde színeivel ízlésesen ellensúlyozhatjuk a tér egyszerűségét, és lehetőségünk van arra is, hogy az évszaktól, vagy a hangulatunktól függően, mindössze a dekorációs tárgyak színvilágának megváltoztatásával egy teljesen más, de még mindig mediterrán hangulatot érjünk el.

A téli ünnepkör közeledtével, szívesebben vesszük elő a sötétbarna, a mélyvörös, és az arany árnyalatait, míg a jó idő közeledtével inkább a terrakotta árnyalatok felé nyúlunk. A perzselő hőségben pedig jöhetnek a tüzes piros, és narancs kiegészítők.

 

Ha neked is a mediterrán stílus spanyol irányzata a favoritod, nálunk mindent kiegészítőt megtalálhatsz ahhoz, hogy úgy érezd magad az otthonodban, mintha egész évben nyaralnál.  Keresd meg most a hozzád, és a lakásodhoz leginkább passzoló tárgyakat!

Ha kíváncsi vagy további cikkekre a témában, figyeld oldalunkat rendszeresen, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!

 

Ne feledd: nálunk mindent megtalálsz a mediterrán hangulathoz és stílushoz, fedezd fel!

Webáruház készítés